Ridning som idrott

Idrott bör vara en stor del av livet

Tycker du om att idrotta? Grattis. Detta kommer att hjälpa dig till en bättre hälsa genom hela livet. Ju tidigare du börjar att träna, desto bättre, dock är det viktigt att ha i åtanke att när det kommer till barn är det viktigt att det är mer allsidig lek än träning och att barn faktiskt kan börja träna för tidigt, då handlar det om systematisk träning. Det finns helt enkelt ingen anledning till att barn ska utföra detta. Som vuxen är det viktigt att man får träning också, många vuxna skippar träningen i och med att de inte upplever att det är roligt, att det är givande eller att de når de resultat som de önskar. Faktum är dock att vardagsmotionen är mycket viktig för alla människor. Det spelar ingen roll om du inte tycker att det är roligt att röra på dig, din kropp behöver göra detta för att du ska må bra.

En genväg kan vara att hitta något som man tycker är roligt att göra som även innefattar motion, om du tycker att det är roligt att träna har du större chans att fortsätta med detta och det kommer inte att kännas på samma sätt som att du tränar. Detta gäller oavsett om du sysslar med yoga eller om du tycker om att springa. Vad man tycker är roligt varierar mellan olika människor och många tycker endast att det är roligt att göra saker med andra, om så är fallet kan lagsport vara en god idé. Ibland när man tränar kan man ha otur och skada sig, det kan till exempel innebära att man är i behov av en akut tandläkare och då gäller det att man vet vart man kan vända sig. De flesta skador som uppkommer vid träning behöver inte en läkare, och absolut inte en akut läkare. Om man dessutom har säkerhetstänk när man tränar kan man undvika många skador som kan uppkomma.

Ju mer du tränar, desto bättre kondition kommer du att få och desto mer kommer du att orka. Detta kan leda till att du kommer att tycka att det är roligt att träna efter ett tag även om du inte gör det i början. Därför är det i många fall värt att fortsätta, även om du inte tycker att det är ger dig speciellt mycket just nu att springa kan det komma att göra det i framtiden. Dessutom kan du känna dig säker på att det är bra för din kropp och kommer att leda till positiva saker för dig i framtiden. Eller åtminstone hjälpa dig att bibehålla en bra hälsa och därmed kommer du att må bättre genom hela livet och orka mer.

bard