Välgörenhet och förbrödring inom idrotten

Idrott är ett intresse som håller många personer över hela världen sysselsatta. Oavsett om det handlar om dart, skidåkning eller fotboll, är intresset för idrott otroligt stort, vart än i världen man kommer. Framför allt är det charmigt att se små barn idrotta, då de i stort sett alltid har ett leende på läpparna, samtidigt som motoriken inte är helt färdigutvecklad vilket gör att det kan bli lite tokigt ibland.

Idrotten är ett sätt att förena. Alla ska vara välkomna inom idrotten, oavsett hudfärg, sexuell läggning, religion eller nationalitet. Idrotten ska handla om respekt för varje enskild individ, även om förutsättningarna skiljer sig åt från individ till individ. Alla kanske inte har lika stor fallenhet för att idrotta, men trots det ska alla ha möjligheten att vara med och göra sitt bästa och ha kul.

Idrottens kostnader

Det kostar väldigt mycket att driva en idrottsklubb och det är därför väldigt tacksamt med alla ideella krafter och eldsjälar som hjälper till att samla in pengar för att idrottsklubbar ska kunna leva vidare och driva sin verksamhet. Det kan handla om allt från försäljning av lotter till att arrangera en loppis eller en cup då varje slant är viktig för idrotten. Värdet man får tillbaka är glada ungdomar, bättre hälsa bland barn och ungdomar och samtidigt räddar man nog många själar som annars hade kunnat hamna på fel bana här i livet.

Välgörenhet

Ett tecken på att idrotten verkligen förenar och förbrödrar är när de stora stjärnorna hjälper den lilla individen eller välgörenhetsorganisationer på olika sätt. Det finns många stjärnor som trots sina dyra bilar, sina fina klockor och sina fantastiska hårprodukter, som kan hittas på Lanza, även skänker stora delar av sina förmögenheter till välgörenhetsorganisationer eller individer som verkligen behöver hjälp. Nedan fäljer en liten lista på idrottsstjärnor som är generösa när det gäller välgörenhet:

• Cristiano Ronaldo. Det finns en hel del åsikter om denna portugisiska fotbollsstjärna. Allt från hans fantastiska konster på fotbollsplanen till hans gester och gnällande på medspelare. Men oavsett åsikt förtjänar Ronaldo all respekt för sina insatser för välgörenhet.
  • Serena Williams. Den amerikanska tennisstjärnan som nu är inne på slutet av sin karriär är även hon en frekvent välgörare. Serena Williams har dragit in mångmiljonbelopp på sin tennis och har därmed pengar så det räcker och blir över. Därför är hon en flitig bidragsgivare till välgörenhet.
  • John Cena. Kanske inte lika känd för den svenska publiken, men John Cena är känd inom wrestling, samtidigt som han även är skådespelare och musiker. Han är dock känd inom välgörenhetsvärlden och han har framför allt varit aktiv inom ”Make-A-Wish Foundation” där han har uppfyllt mer än 600 önskningar, vilket är flest i organisationens historia.

Självklart är det enklare för de rika idrottsmiljonärerna att skänka pengar, men alla bäckar små är viktiga för att hjälpa fattiga barn, utsatta djur eller forskningen mot olika sjukdomar framåt i utvecklingen.