Champions League-semifinal

Fotbollsvåren står i full blom och en viktig del av den är som vanligt allsvenskan. Men även om allsvenskan är oerhört spännande så finns det även något annat som också får mycket uppmärksamhet just nu, nämligen upplösningen av Champions League. Vilka två lag når hela vägen fram till finalen i Champions League, UEFA:s mest prestigefyllda turnering i fotboll? Det är den stora frågan som många nu ställer sig. En sak kan man dock redan nu säga. Det blir inga lag från Tyskland eller Frankrike i finalen eftersom både Paris SG och Bayern Munchen har åkt ut. De lag som är kvar är från Stobritannien (England) , Nederländerna (Holland) och Spanien.

I den ena semifinalen möts Ajax från Amsterdam och Tottenham Hot Spurs från London, två lag som nog ingen hade trott skulle gå hela vägen till finalen. Men så blir det ju, när semifinalen är avgjord är antingen Ajax eller Tottenham i final.

Den andra semifinalen innehåller två mer favorittippade lag, nämligen Liverpool och Barcelona. Det är den semifinalen som vi nu lägger fullt fokus på.

Som vanligt spelas semifinalerna i två omgångar med en hemmamatch och en bortamatch. Det hela tog sin början på Barcelonas hemmaplan på Camp Nou (Eller Nou Camp, som vissa kallar den). Inför nästan 100 000 åskådare på den väldiga arenan som är Barcelonas hemmaborg tog FC Barcelona emot Ajax i Barcelona i den spanska regionen Katalonien.

Ännu en gång i en stor match handlade mycket om Leo Messi när Barcelona mötte Liverpool som gästade. Det lär väl inte vara många barn som inte har önskat sig en matchtröja eller affisch med honom i pojkrummet eller flickrummet. Med en skrivare kan man själv ordna en sådan bild, men det kan vara viktigt att använda en skrivare av hög kvalitet. Men man kan även beställa hem trycksaker från nätet och sidan Printer, om det finns saker som man själv vill få en utskrift av. Eller varför inte profilkläder i Barcelonas fina färger? På Printer hittar man möjligheter till det mesta och Leo Messi är och förblir Barcelonas stjärna nummer ett.

I matchens inledning var det en annan spelare i Barcelona som gav hemmalaget ledningen. Luis Suarez gjorde mål i matchminut 26.

2-0 var ett mål som Suarez också till stor del var inblandad i. Från kanten i straffområdet sköt han ett skot men träffade ribban. Bollen studsade ut i straffområdet där Messi var på rätt position i rätt ögonblick och tog ner bollen på bröstet och kunde springa in med bollen i öppet mål eftersom Liverpools målvakt hade behövt röra sig långt i sidled i ett försök att rädda Luis Suarez inledande skott. Ett av Messis enklare mål. Men Messi skulle även göra 3-0 mot slutet av matchen. 3-0 målet var fantastiskt. Messi slog en stenhård frispark som skruvade sig runt utanför muren och in i det bortre krysset. Ett mästerligt mål.

Resultatet 3-0 speglade inte matchen riktigt. Liverpool hade lika många skott på mål, ungefär lika många avslut och bollinnehavet var jämna 52-48. Barcelonas målvakt van der Stegen storspelade dock och var en viktig anledning till att slutsiffrorna blev så stora.